sobota, 1 czerwca 2013

Przygotowanie:

1 . W szerokiej misce wymieszaj 2 szklanki wody i 1 łyżkę syropu truskawkowego

2. Na moment zanurzaj biszkopty w syropie ,wyłóż nimi dno i boki formy.

3 Wymieszaj twarożek z truskawkami , rozgniatając je widelcem .Dodaj cukier

4 Rozłóż warstwę masy serowej na biszkoptowym spodzie.

5 Przełóż kolejną warstwę biszkoptów i układaj na przemian warstwę masy i biszkoptów.

6 Zakończ warstwą biszkoptów ,płaską stroną do góry.


7 Przykryj formę talerzem i wstaw do lodówki na co najmniej 4 godziny

8 Odwróć formę do góry dnem i wyjmij ciasto .
    Udekoruj je kilkoma truskawkami i gotowe
                  
                                                                 SMACZNEGO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz