sobota, 1 czerwca 2013

Czekoladowe Salami

Składniki
-400g czekolady deserowej (polecam mleczną)
- 120g cukru pudru
- 100g masła
- 4 łyżki kwaśnej śmietany
2 łyżki miodu (najlepiej płynnego)
- 100g rodzynek
-papier do pieczenia

Przygotowanie:

1.Włóż do miski masło i kawałki czekolady,zanurz miskę w kąpieli wodnej i rozpuść wszystkie składniki.

2. Dodaj miód,cukier puder,śmietanę i rodzynki.Odstaw na 2 godziny

3 Odklej czekoladowy blok od naczynia za pomocą noża,następnie połóż go na papierze do pieczenia.Ugniataj masę ,nadając jej kształt kiełbaski 

4 Zawiń masę w papier ,zamknij jego końce. Włóż na 4 godziny do lodówki

5 Odwiń salami z papieru i lekko obtocz je w cukrze pudrze

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz