Czekoladowe Salami
- Składniki-400g czekolady deserowej (polecam mleczną)- 120g cukru pudru- 100g masła- 4 łyżki kwaśnej śmietany
2 łyżki miodu (najlepiej płynnego) - 100g rodzynek -papier do pieczenia
Przygotowanie:
1.Włóż do miski masło i kawałki czekolady,zanurz miskę w kąpieli wodnej i rozpuść wszystkie składniki.2. Dodaj miód,cukier puder,śmietanę i rodzynki.Odstaw na 2 godziny
3 Odklej czekoladowy blok od naczynia za pomocą noża,następnie połóż go na papierze do pieczenia.Ugniataj masę ,nadając jej kształt kiełbaski
4 Zawiń masę w papier ,zamknij jego końce. Włóż na 4 godziny do lodówki
5 Odwiń salami z papieru i lekko obtocz je w cukrze pudrze
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz